Kako dobro moram znati nemško?

     Za prijavo k nam ne potrebujete predznanja, saj pri nas izvajamo tečaje nemškega jezika kot pripravo na delovno mesto.

Kaj pa, če že znam nemško?

     Potem opravite razgovor z nemškim delodajalcem ter poskusno delo. Če uspešno prestanete poskusno delo, se lahko zaposlite.  

Kaj pomeni nostrifikacija spričevala/diplome?

     Nostrifikacija diplome pomeni priznanje vaše izobrazbe s strani nemške države. Ker zdravstveni poklici po nemški zakonodaji spadajo pod regulirane poklice, za nostrifikacijo spričevala potrebujete stopnjo B2 nemškega jezika.  

V katerem delu Nemčije bi opravljal/a delo?

     V kolikor je vaše znanje jezika na stopnji A2, potem delo opravljate v okolici Nürnberga, kjer se nahaja naš svetovalni center in jezikovna šola Mask Zentrum. V kolikor pa imate že višje stopnje znanja jezika, potem se lahko zaposlite na področju celotne Bavarske. 

Kako mi lahko pomagate poiskati stanovanje v Nemčiji

     Pri iskanju stanovanj sodelujemo z nepremičninskimi agencijami – ta stanovanja so mišljena kot prehodna stanovanja in so že v celoti opremljena. Poleg najemnine je potrebno vplačati tudi kavcijo za nekaj mesecev vnaprej. Zelo malo domov ima namreč možnost bivanja za zaposlene. 

Ali organizirate zaposlitve tudi za druge profile poklicev?

     Večinoma smo specializirani za zaposlitev zdravstvenega osebja, vendar lahko glede na povpraševanje na nemškem trgu iščemo tudi druge kadre.

Se lahko prijavi cela družina?

     Ja, seveda. Sprejemamo prijave tako parov kot tudi družin. 

Kaj, če me delodajalec zavrne?

     To še ne pomeni konec zgodbe. V kolikor niste uspešni na prvem zaposlitvenem razgovoru, za vas poiščemo nov razgovor.

Kako poteka zaposlitev skupaj z učenjem nemščine?

     Prvo leto ste zaposleni preko našega matičnega podjetja AkadRe GmbH, ki vas napoti na delo. Najprej delate za skrajšan delovni čas (25 ur) ob hkratnem obiskovanju tečaja nemščine. Po opravljeni nostrifikaciji, vas dom za ostarele prevzame in se zaposlite neposredno pri delodajalcu.  Po opravljeni nostrifikaciji se vaša plača poviša za 2-3 plačilne skupine. Takrat tudi začnete delati s polnim delovnim časom.  

Ali moram imeti prevedno dokumentacijo?

     Ne, svojo prijavo z življenjepisom, referencami in spričevali lahko pošljete v slovenskem jeziku, saj so naši prevodi vključeni v ceno.